Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Despre noi

 

Cantus Ecclesiae

Festivalul Internațional de orgă „Cantus Ecclesiae”, ajuns la cea de-a doua sa ediție, propune o viziune ecumenică și eclectică într-o prezentare hibridă – live/online – abordând un repertoriu organistic inspirat din muzica gregoriană.

Festivalul se va desfășura în perioada 15 mai - 05 iunie 2022, va fi găzduit de Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București, Ateneul Român, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Sala Radio și va cuprinde concerte live, un masterclass și emisiuni online. Interpreții concertelor vor fi organiști din țară și din străinătate, profesori de orgă, dar și studenți ai claselor de orgă ale instituțiilor muzicale de învățământ superior din țară: Universitatea Națională de Muzică din București, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și Universitatea Transilvania din Brașov.

Cine va fi organizatorul/gazda evenimentelor?

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae” este organizat de către Asociația Enarmonia și Arhidieceza Romano-Catolice de București prin „Oficiul pentru bunuri culturale ecleziastice şi patrimoniu”, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Asociația ProContemporania. Gazdele concertelor vor fi Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București, Ateneul Român, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, iar emisiunile vor fi transmise online pe rețelele de socializare, suportul tehnic fiind asigurat de AngelusTv.

Cantus Ecclesiae

Newsletter

Află primul noutățile și fii la curent cu evenimentele noastre!

Obiectivele festivalului:

Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Principalul obiectiv al Festivalului Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae” este acela de a prezenta publicului larg frumusețea muzicii de orgă izvorâtă din imaginația diverșilor compozitori ce au avut ca sursă de inspirație teme ale muzicii gregoriene.

Un obiectiv important al festivalului este acela de a motiva tinerii organiști, studenți ai instituțiilor de profil din țară, să-și însușească în repertoriul propriu lucrări de inspirație gregoriană și de a-i încuraja să promoveze această muzică și în alte concerte.

Festivalul Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae” are ca scop emoția reală a reîntâlnirii dintre artist și public. Concertele online actuale au neajunsurile lor, minusuri ce vor putea fi recuperate doar prin experiența vie a muzicii în sala de concert.

Principala perspectivă care trebuie avută în vedere este că orice acțiune va duce la creșterea eficacității popularizării orgii, astfel fiind dezvoltat un plan cultural pentru iubitorii muzicii de orgă.

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact