Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Steffen Marcus Schlandt

 

Steffen Schlandt s-a născut în anul 1975 la Brașov. Educația muzicală o primește de la tatăl său Eckart Schlandt cu care începe pianul și orga. Urmează apoi cursurile facultății de muzică din Cluj la secția orgă (la prof. Ursula Philippi). În continuare studiază cu prof. Christoph Bossert muzica bisericească la facultatea de muzică din Trossingen (Germania) și dirijat coral și de orchestră la Würzburg. A fost bursier al D.A.A.D. (Institutului German pentru Relatii Externe) și al serviciului „Diakonisches Werk”.

Ca organist a concertat în numeroase țări din Europa precum Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, România, Israel, Portugalia. A fost laureat al premiului D.A.A.D pentru rezultate deosebite. A obținut premiul II la concursul international de orgă Schramberg 2001 și premiul pentru acompaniament de Lied la concursul din Würzburg 2003. Între anii 2001-2004 a fost corepetitorul societății „Bach” din Würzburg. Este coordonatorul festivalelelor Musica BARCENSIS si Musica CORONENSIS. Din septembrie 2004 este dirijorul corului „Bach” și organist la „Biserica Neagră” și colaborează cu Liceul de Muzică Brașov și Facultatea de Muzică. În anul 2011 și-a susținut teza de doctorat cu titlul „Muzica de orgă din Brașov si Țara Bârsei”. În anul 2013 a terminat școala post-doctorală din cadrul UNMB București în cadrul programului MIDAS cu tema „Cantatele din secolele XVIII ale arhivei muzicale ale gimnaziului german din Brașov”. Pentru aceasta lucrare a obținut premiul fundatiei „Siebenbuergisch – Saechsische Stiftung”.

Steffen Marcus Schlandt
Steffen Marcus Schlandt

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact