Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Karol Hilla

 

Karol Hilla este absolvent a Academiei de Muzică din Gdańsk la clasa de orgă a prof. Roman Perucki. În 2008 a absolvit Hochschule fur Musik und Theater din Hamburg, unde a studiat în anii 2002-2008 sub îndrumarea prof. Wolfgang Zerer (bursă, studii postuniversitare Konzertexamen).

A participat la multe masterclass-uri de interpretare a muzicii pentru orgă, conduse de profesori precum Harald Vogel, Susanne Landale, Jon Laukvik, Ludger Lohmann, Lorenzo Ghielmi și alții.

A concertat în multe orașe din Polonia și din străinătate (Germania, Rusia, Franța, Lituania, Olanda, Spania, Finlanda, Cehia, Portugalia). A colaborat ca solist și muzician de orchestră cu Filarmonica Baltică Poloneză, Orchestra Simfonică a Academiei de Muzică din Gdańsk, Ansamblul „Camerata Nova” din Szczecin și Ansamblul de muzică veche „Cappella Gedanensis”.

Este câștigătorul premiului II la Concursul Internațional de Orgă din Rumia. În 2002 s-a calificat pentru a participa la Concursul Internațional de Orgă „Grand Prix de Chartres”. În 2009 a fost nominalizat la Pomeranian Art Award.

Câțiva ani a fost prezentatorul celebrelor orgi ale Catedralei Oliwa. În prezent, este organist în Biserica Sf. Andrzej Bobola în Gdynia. Este vicepreședintele Asociației Pomeranian Musica Sacra, în cadrul căreia organizează festivaluri, cursuri și concursuri de muzică pentru orgă de importanță națională și internațională.

În 2018-19, artistul a înregistrat (împreună cu alți organiști din Gdańsk) toate lucrările pentru orgă ale compozitorului baroc din Gdańsk - Daniel M. Gronau. Aceste înregistrări au fost lansate pe CD-uri și constituie prima înregistrare din lume a unei colecții complete de lucrări înregistrate ale acestui compozitor.

Karol Hilla este dirijorul Corului Academic al Universității Maritime Gdynia, cu care a câștigat numeroase premii la concursuri corale naționale și internaționale (în Spania, Lituania și România).

Activitatea artistică a artistului este completată de activitatea pedagogică și științifică. Conduce o clasă de orgă la Școala de Muzică de gradul I și II din Gdynia. În 2020, a obținut un doctorat în arte muzicale și în prezent este asistent universitar la Academia de Muzică. K. și G. Bacewicz în Łódź.

Karol Hilla

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact