Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Dan Racoveanu

 

Dan Racoveanu este membru al ansamblului de muzica baroca Continuo, organistul Dan Racoveanu se numără printre virtuozii apreciati ai acestui instrument avand numeroase aparitii in recitaluri in diverse formule interpretative.

Nascut in Bucuresti, a urmat cursurile Conservatorului “Ciprian Porumbescu” in cadrul sectiilor de orga si dirijat orchestra, ulterior continuandu-le la Academia Sibelius din Helsinki. Participant la cursuri de specializare atat in dirijat cat si in interpretarea la orga organizate de prestigioase academii europene , sub indrumarea unor renumiti profesori ca Michael Radulescu, Harald Vogel sau Jesper Christensen, desfasoara o bogata activitate de organist concertist sustinand recitaluri in tara si in strainatate, in care promoveaza pe de o parte muzica veche baroca, iar pe de alta creatia romaneasca si universala contemporana destinata acestui instrument.

Ca si latura complementara a celei interpretative, Dan Racoveanu a initiat si cateva proiecte menite a contribui la dezideratul sau, cele mai importante fiind infiintarea, in 1992 a ansamblului baroc “Continuo” specializat in interpretarea repertoriului baroc si, in acelasi scop, sase ani mai tarziu, a Societatii Bach-Romania ce promoveaza creatia muzicala a compozitorului preclasic.

In afara activitatii artistice, Dan Racoveanu desfasoara si o interesanta activitate pedagogica in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si spirituala, detinand functia de organist, cantor si dirijor de cor la Biserica Evanghelică C.A. din capitala pana in anul 2000.

Dan Racoveanu

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact