Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Corul Vox Medicalis

 

Corul Vox Medicalis este un ansamblu semi profesionist de elită ce promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica bună în general, iar cea corală în special. Corul este format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din București, ca și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale.

Corul a luat ființă în 2009 sub conducerea lui Tudor Ionescu, pe atunci student la Facultatea de Medicină, actualmente medic ORL supra specializat în clinica și chirurgia vocii la Manchester, Regatul Unit.

În cei 13 ani de activitate, formația a susținut peste 260 de concerte pe cele mai mari scene ale capitalei și ale țării (Filarmonicile Sibiu, Brașov, Râmnicu Vâlcea; Castelul Peleș, Bușteni, Buzău, Fălticeni), având și un grăunte de activitate la nivel internațional: mai multe stagiuni la Ruse, în Bulgaria, ca și un turneu în Franța și unul în România alături de L'Atelier Choral de Valenciennes într-un minunat parteneriat cu Conservatorul Valenciennes.

A colaborat cu ansambluri și artiști de renume: Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din București (un fel de frați cu vreo 60 de ani mai mari), sub bagheta Maestrului Iosif Ion Prunner, Camerata Regală, Orchestra de Barockeri, Orchestra de Cameră „Imperioso”, Orchestra de Cameră „Pro Musica”, Ansamblul Repicco, Corul „Sound”, Corul „Rubato”, cu sopranele Felicia Filip, Mihaela Stanciu, Alexandra Tărniceru, Ana Cebotari, cu organiștii Eduard Antal și Simona Săndulescu, cu pianistele Verona Maier, Adina Cocargeanu și Liana Mareș, cu violonistul Mihail Ghiga, cu actorii Maia Morgenstern, Lucian Pavel și Radu Gheorghe etc. În Cartea de Onoare a corului, alte mari personalități ale culturii românești au consemnat aprecieri neprețuite: sopranele Angela Gheorghiu, Mariana Nicolesco, Maeștrii dirijori Horia Andreescu, Voicu Enăchescu și mulți, mulți alții.

Printre politicile corului se numără aceea ca orice concert care nu este plătit să fie pentru o cauză caritabilă, deservind cu fondurile obținute la concerte mai multe organizații non-guvernamentale sau instituții de sănătate.

Ceea ce îi leagă pe tinerii membri ai Vox Medicalis nu sunt notele înșirate pe o partitură, ci tocmai prietenia și căldura, ca și dragostea de muzică și de informația afectivă pe care aceasta o deține. Dincolo de portativ, în mapele VOXiștilor se întind lumi minunate și adevăruri transcendentale care nu așteaptă decât să fie descoperite și dezvăluite publicului drag.

Corul Vox Medicalis

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact