Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Brita Falch Leutert & Jürg Leutert

 

Brita Falch Leutert a crescut în Lofoten (Norvegia de Nord). A studiat mai întâi muzica bisericească în sudul Norvegiei, apoi în Olanda și în Elveția, aici obținând diplomă de concert. Jürg Leutert provine din Lacul Zurich și a studiat în Elveția și în Olanda unde cei doi s-au cunoscut. Muzicienii și-au terminat studiile împreună în Elveția, iar aproximativ șapte ani au trăit și au lucrat ca muzicieni bisericești pe Lacul Zurich. (Ref. Kirche Stäfa und Meilen)

Din februarie 2015, Jürg este dirijor al Corului Bach Sibiu și director muzical al Bisericii Evanghelice Luterane A.B. în România având sub responsabilitatea sa numeroasele orgi istorice din Biserica Luterană. Totodată, Brita a preluat funcția de cantor la Biserica Evanghelică Luterană A.C. din Sibiu. Se susțin reciproc și uneori își schimbă rolurile.

Ambii muzicieni au fost anterior cantori, directori de cor și profesori la școala de muzică din Lofoten (Norvegia de Nord) timp de 17 ani. Jürg a predat toate instrumentele cu coarde, a fondat o orchestră de coarde pentru copii și tineri și a fost dirijorul Vestlofoten Damekor (corul de femei). Brita, cantor la Biserica Flakstad, a condus și Ramberg blandakor (cor mixt), cor de copii și tineri.

În calitate de cantori, au interpretat, printre altele, patru lucrări diferite din perioada barocului (pasiuni) din repertoriul muzicii bisericești protestante, cărora le-au evidențiat vechiul text norvegian și au adaptat muzica la condițiile locale.

Ei continuă această muncă împreună în Transilvania făcând accesibil muzicienilor și ascultătorilor accesul la materiale muzicale necunoscute.

Orgile istorice și repertoriul muzical transilvănean sunt aproape de inima celor doi muzicieni și în permanență întreprind operațiuni de salvare a instrumentelor din satele săsești abandonate. Aceste orgi salvate își găsesc noi cămine în biserici active unde sunt folosite regulat.

Brita Falch Leutert Jurg Leutert
Brita Falch Leutert Jurg Leutert

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact