Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Alexandru Simion

 

Alexandru Simion este un organist amator născut în 1988 la București. În 2017 realizat un Masterclass de orgă cu Prof. Univ. Dr. Felician Roșca de la Universitatea de Vest din Timișoara, personalitate pe care a avut-o ca mentor și în cadru privat. Din 2014 este organistul Bisericii Creștine Adventiste de Ziua a Șaptea „Popa Tatu” din București, iar din 2020 este pianist și organist al Corului Vox Medicalis. Ca pregătire formală, a urmat cursurile de pian ale Școlii de Muzică Nr. 5 din capitală. Din repertoriul de orgă, s-a specializat îndeosebi asupra barocului și clasicismului, mai recent abordând și lucrări romantice și moderne. Printre alte nume de compozitori, capete de listă ale repertoriului lui Alexandru Simion sunt G. Böhm, J.M. Leclair, J.S. Bach, J.G. Walther, G.F. Händel, J.C. Bach, M. Corette, C.W. Gluck, C.P.E. Bach, J. Zach, J. Seger, J.G. Albrechtsberger, W.A. Mozart, J.C. Kellner, F. Mendelssohn, C. Franck, A. Guilmant, T. Dubois.

Ca ocupație, Alexandru Simion a urmat cursurile de licență la Facultatea de Fizică a Universității București, apoi Masterat în Fizica Atmosferei și actualmente este Doctorand al aceleiași instituții în domeniul Fizicii Medicale, axându-se pe imagistica patologiei neorologice.

Alexandru Simion

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Înscrie-te Contact